Gundoo Daaseli

Gundoo Daaseli – Organic Farming Project

Focus:
Landbouw, sociale betrokkenheid
Locatie:
Kibori, Ghana
Projectleider:
Madish Abubakari

Madish Abubakari  is de initiatiefnemer en projectleider van Gundoo Daaseli. Hij wordt op zijn beurt weer begeleid door Issifu Sulemano, de projectleider van CEAL.

Achtergrond
Madish Abubakari is een zelfstandige boer die zijn eigen project ‘biologische landbouw’’ heeft opgezet. Als boerenzoon leerde hij biologische landbouw kennen door mee te werken op het voorbeeldbedrijf van Franz Zemp, een Zwitsere boerenzoon, die meer dan 30 jaar in Ghana woonde en werkte op zijn biologisch landbouw bedrijf.
Activiteiten van Gundoo Daaseli

Kibori
Madish werd enthousiast om zelf met biologische landbouw aan de slag te gaan in zijn geboortedorp Kubori. Dit ligt in het afgelegen gebied ten westen van de Witte Volta Rivier dat in Ghana Overseas wordt genoemd. Madish runt sinds 2001 met zijn gezin een voorbeeldbedrijf voor biologische landbouw, met veel aandacht voor composteren, bomen planten, gebruik van vlinderbloemigen en voorkomen van bush fires (branden).

Voorlichting
Madish geeft daarnaast  voorlichting in een aantal omringende dorpen en sinds 2013 geven enkele van de boeren in deze dorpen zelf ook weer voorlichting. Madish krijgt steun van ELPG voor zijn voorlichtingswerk, voor transportmiddelen, voor het volgen van landbouwtrainingen en cursussen. In 2014 heeft ELPG met hulp van de van Rumptstichting een rijsttelersgroep begeleid bij aanschaf, gebruik en onderhoud van een rijstdorser.

Microkredieten
Daarnaast begeleidt Madish  een aantal vrouwengroepen bij het opzetten van gezamenlijke handelsprojecten; zij maken daarbij gebruik van microkredieten.

Afsluiting steun ELPG

...